5 DAGERS GRUNNLEGGENDE BREKURS - Uteguiden AS

5 DAGERS GRUNNLEGGENDE BREKURS

Lyst å lære deg mer om bre, redning og sikring på blåis? Våre instruktører har solid kunnskap og lærer deg de teknikkene som trengs når vi beveger oss på bre.
 

Highlights

Gjennom 5 dager er det hardkjøring med alt fra veivalg, redning, snøbakketeknikk, orientering, klatring og sikring på bre. Målet med brekurset er at du skal føle deg trygg når du skal ut på breen på egne turer.
Oppmøte første kveld med presentasjon av kursleder og deltakere. For oss er det viktig å få vite hvilke forventninger og målsetninger dere har med kurset. Her har vi også mulighet til å se over at utstyret er i orden og om noen mangler noe.
På breen skifter ofte været mye frem og tilbake og det gjelder å ha med seg klær for å klare både sol og regn. Selv bruker vi ofte membran-materialer i bukse og jakke, men ta ikke med den nyinnkjøpte gore-tex-dressen ettersom breen ofte er skitten og klærne er vanskelig å få helt rene igjen.

TEMA I LØPET AV DAGENE
Sikringsteknikk i taulag
Ferdsel i lett og vanskelig is, med tau
Ferdsel i lett og vanskelig is, uten tau
Redning i blåis
Redning på snø
Snøbakketekknikk
Orientering på bre (kart, kompass, GPS)
Klatring og rapell
Vurdering av snøbruer
Knuter
Utstyr
Orientering
Alpine farer
Brelære


OVERNATTING
Vi telter (90;-/natt/person) i området utenfor Krossbu turiststasjon, men det er mulighet for å bo inne på stasjonen også. Alle som telter kan bruke tørkerommet på Krossbu i løpet av kurset, og det fins tilgang på toalett og vann inne på stasjonen for de som vil bruke det.